21.02.24 15:20

Storisen udfordrer anløbet i Nanortalik

 

Vi bevæger os ind i en udfordrende periode med storisen.

På grund af storis ved Nanortalik, kunne Nanoq Arctica desværre ikke anløbe byen på den nuværende rejse 404. Skibet sejlede tilbage til Narsaq, hvor godset til Nanortalik blev oplosset indtil næste rejse 405, hvor Irena Arctica vil forsøge at anløbe Nanortalik. Vi vurderer løbende storisens tilstand og tilpasser vores planer derefter.

Vores opmærksomhed er stærkt rettet mod Sydgrønland for vores næste rejse, nummer 405. Med kraftig vestlig vind forventer vi, at storisen vil presse sig yderligere ind i fjordene og skabe udfordringer. Iskortene for Sardloq og Nanortalik understreger de omfattende isforhold, vi står overfor.

Irena Arcticas seneste tur i Diskobugten gennemførtes med succes trods en øget istykning ved Qasigiannguit.  Vi stod over for udfordringer med bygdeskibet Ivalo Arctica, som ikke kunne anløbe Qeqertarsuaq på grund af vinterisen. På den positive side blev Ivalo Arcticas planlagte anløb i Kangaatsiaq gennemført uden problemer. Vores næste planlagte rejse til Diskobugten, rejse 406, er sat til at starte i begyndelsen af marts.

Du kan holde dig orienteret om gældende sejlplan på vores hjemmeside: https://www.ral.dk/sejlplaner/skibe/