21.08.24 10:05

Tilfredsstillende driftsresultat for første halvår i Royal Arctic Line A/S

 

De økonomiske aktiviteter i det grønlandske samfund afspejles i Royal Arctic Lines transporterede godsmængder og dermed også i selskabets omsætning.

Første halvår af 2024 har budt på et samlet fald i fragtmængderne på 1 procent, fordelt på projektgods, koncessioneret nord- og sydgående gods samt det gods der sendes mellem byerne i Grønland.

Projektgods oplevede et betydeligt fald på over 30 procent, grundet afslutningen af store projekter og en økonomisk opbremsning. Lukningen af Nuuk Imeq ved årsskiftet har betydet, at nordgående fragtmængder steg med 9 procent, hovedsageligt på grund af transport af øl og sodavand og at mindre transport af returemballage betød et fald på 7 procent for kystlangs gods.

Sydgående gods oplevede et fald på 7 procent, påvirket af en 20 procent nedgang i landinger af fisk og skaldyr til eksport.

Arctic Umiaq Line
Datterselskabet Arctic Umiaq Line lancerede i 2023 en ny strategi, der havde til sigte at understøtte den lokale befordring og den fremtidige turismeudvikling. Det må konstateres at strategien ikke har kunnet leve op til forventningerne og et lavere salg end forvente har resulteret i et forventet underskud for hele året på 15-20 mio. DKK.

En ny ledelse er blevet ansat for at stabilisere selskabet herunder en revidering af strategien der skal sikre en bæredygtig fremtid for selskabet.

Forventninger til 2024
Fald i den økonomisk aktivitet betyder, at der forventes et samlet fald i fragtmængder på 1 procent.

Selskabets ledelse er isoleret set tilfreds med resultatet i moderselskabet, men må desværre konstatere, at den negative udvikling i datterselskabet Arctic Umiaq Line vil betyde, at koncernresultatet for hele 2024 vil blive negativt.

Selskabets halvårsrapport, herunder økonomiske nøgletal er at finde på selskabets hjemmeside.

For yderligere information kontakt
Økonomidirektør Jørgen Aqe Møller, jaqm@ral.gl, tlf. 34 91 24

2024 Halvaarsrapport